F.A.Q.

Aangezien de website pas volledig vernieuwd is, zijn er momenteel nog weinig veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions of F.A.Q.'s). Mocht u echter met een vraag zitten waarvan u het antwoord niet op de site kan terugvinden, aarzel dan niet om ons te contacteren via "Contact". We zullen dan proberen om het antwoord op de juiste plaats in de website te verwerken. Veel voorkomende vragen die niet direct ergens bij horen, zullen hier geplaatst worden.

Gelieve echter eerst de zoekfunctie te gebruiken voor u een vraag stelt!!

Hoewel ik al enkele maanden geleden mijn fokkerskaart aangevraagd heb, krijg ik toch geen Vlaams Neerhof aan. Hoe komt dit?

Een fokkerskaart kan op ieder ogenblik aangevraagd worden via uw vereniging. Afhankelijk van het tijdstip zijn er verschillende mogelijkheden :

  • ofwel valt je aanvraag binnen de periode dat het nieuwe fokkersboek gemaakt wordt (voorjaar). Dit is de eenvoudigste situatie. Je ontvangt begin zomer via uw vereniging het nieuwe fokkersboek (waarin uw gegevens opgenomen zijn) en je fokkerskaart. In juli ontvangt u via de post het eerste van je 4 nummers van het Vlaams Neerhof. De volgende 3 nummers komen in september, december en maart. In het najaar ontvang je via de vereniging een voorgedrukt aanvraagformulier voor de fokkerskaart van het volgende jaar waarop je gegevens reeds staan vermeld. Die moet je alleen maar aanvullen en/of corrigeren als nodig en tijdig terugbezorgen aan je vereniging en de cirkel is rond.
  • ofwel valt je aanvraag nadat het fokkersboek afgesloten is maar nog niet verdeeld. Alles verloopt zoals in de vorige situatie, alleen staan je gegevens niet meer in het fokkersboek vermeld.
  • ofwel valt je aanvraag nadat het fokkersboek reeds verdeeld is. Geen probleem. Wij sturen het fokkersboek, de fokkerskaart, het aanvraagformulier voor de volgende jaargang en alle reeds verschenen nummers van het Vlaams Neerhof verbonden aan je fokkerskaart in pakket naar je thuis. Gaat het om uw eerste fokkerskaartaanvraag dan zijn er geen extra kosten aan verbonden. Had je het vorige jaar wel reeds een fokkerskaart dan draai je wel zelf op voor de extra portkosten (5€) ontstaan door je laattijdige aanvraag.

Indien uw aanvraag echt laat in het jaar komt (bv in het najaar) dan dient je de vereniging duidelijk te melden wat je wil. Wil je nog een kaart voor het lopende jaar dan verloopt alles zoals in de vorige situatie. Je zal wel zeer kort daarna al opnieuw moeten betalen voor het volgende jaar. Betaal je liever maar één keer dan geldt de aanvraag voor het komende jaar maar dan dien je er wel rekening mee te houden dat je fokkerskaart, het nieuwe fokkersboek (waarin je gegevens wel zullen opgenomen zijn) en het eerste nummer van je 4 tijdschriften pas zal ontvangen in juli. In het dit geval kan het dus zijn dat je meer dan een half jaar moet wachten voor je iets ontvangt. Dit is zo omdat de verwerking van alle aanvraagformulieren onmogelijk kan gebeuren voor het maartnummer van het tijdschrift verzonden wordt. Wil je zolang niet wachten, vraag dan een kaart voor het lopende jaar. Je betaalt twee keer op enkele maanden tijd maar je ontvangt op dezelfde periode echter 8 exemplaren van het Vlaams Neerhof en twee fokkersboeken.

Aan u de keuze...

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30