Neerhofdieren

Als organisatie voor fokkers van neerhofdieren is het uiteraard belangrijk om hier de nodige aandacht te besteden aan het onze neerhofdieren en alles wat er bij komt kijken.

In de eerste plaats is het van belang dat iedereen over voldoende correcte informatie kan beschikken om de dieren op een juiste manier te verzorgen. In het gedeelte 'houden van neerhofdieren' wordt per diergroep ingegaan op de belangrijkste aandachtspunten op verschillende vlakken.

Door jarenlange, zelfs eeuwenlange selectie zijn er over de hele wereld honderden rassen ontstaan met elk hun specifieke uiterlijk en eigenschappen. Onder 'rassen' wordt per diergroep een volledig overzicht gegeven van de in België erkende rassen van neerhofdieren. Per ras wordt een rassenfiche opgesteld met de belangrijkste informatie en indien mogelijk een rastypische foto. Aangezien deze lijst zeer lang is en de informatie over sommige rassen heel moeilijk te vinden is, kan het zijn dat bepaalde rassen nog niet online staan en we danken u alvast voor uw geduld. Kan u ons verder helpen met info of een rastypische foto? Gelieve dit dan door te geven aan de webmaster.

Elk dier dat op een tentoonstelling geshowd wordt, moet een officiële ring of merkteken dragen zodat individuele identificatie mogelijk is. Onder 'ringen en merktekens' wordt uitgelegd wat hier de voordelen van zijn, wat de verschillende letters, cijfers en kleuren betekenen en hoe je ringen of merktekens kan bestellen.

Uiteraard wil het VIVFN ook bijdragen tot het verspreiden van rasdieren. Via 'vraag en aanbod' bieden we aan particulieren de mogelijkheid om via een online inschrijvingsformulier een zoekertje te plaatsen voor alles wat met onze liefhebberij te maken heeft: dieren, maar ook  transportkisten, tentoonstellingskooien of andere voorwerpen die te maken hebben met onze hobby.

«  
  »
m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31