Aangesloten verenigingen en speciaalclubs

Als fokker of liefhebber van neerhofdieren biedt het een grote meerwaarde om lid te zijn van één (of meerdere) van de verenigingen die aangesloten zijn bij het VIVFN.

In deze clubs vindt u fokkers met jarenlange ervaring die u met raad en daad kunnen bijstaan bij het houden en fokken van neerhofdieren. Ze kunnen je vaak ook vertellen bij welke fokker je moet zijn wanneer je op zoek bent naar goed fokmateriaal van een bepaald ras. Clubs organiseren op vrij regelmatige basis verschillende activiteiten zoals voordrachten, een jongdierendag, een jaarlijkse tentoonstelling ... waar zowel de beginner als de ervaren fokker veel kan bijleren.

Sommige clubs organiseren gezamenlijk transport naar grote tentoonstellingen, waarbij enkele leden de dieren van de overige clubleden in- en uitkooien. Ook stellen sommige clubs broedmachines ter beschikking van hun leden om een aantal eieren uit te broeden. Dit hoeft niet noodzakelijk binnen de club afgesproken te zijn, maar kan ook op vrijwillige basis tussen bevriende clubleden gebeuren.

In het menu vindt u de verschillende clubs per provincie gerangschikt. Zo kan u kiezen welke lokale vereniging het dichtste in de buurt is, al kan men uiteraard ook lid zijn van clubs in een andere provincie. Verschillende liefhebbers en fokkers zijn bijvoorbeeld lid van één of meerdere speciaalclubs, verenigingen die zich over één ras of een beperkte groep van rassen ontfermen. Hierdoor zijn zowel hun leden als hun activiteiten vaak verspreid over heel Vlaanderen. Uiteraard kan men ook lid zijn van én een (of meerdere) lokale vereniging(en) én een (of meerdere) speciaalclub(s). Aan u de keuze!

m d w d v z z
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31